eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

18 perc után kimerült a Gyármentő Program kerete

Kimerült a 150 milliárd forintos forrás, a regisztrációt leállították.

Felfüggesztették a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra történő regisztrációt a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt – vette észre az üzenetet az Index a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján.

A regisztrációt 7.30 órakor nyitották meg, és 7.48-kor le is zárták, mert 18 perc alatt elfogyott a programra szánt 150 milliárd forint. Tehát csak a leggyorsabbaknak jutott pénz a programban, amelyben Budapesten 30, vidéken pedig 45 százalékos intenzitással támogatják a versenyszféra energiahatékonysági fejlesztéseit. Azok pályázhatnak, akik legalább 200 millió forintos fejlesztésbe fognak, míg a támogatási plafonérték 6,2 milliárd forint.

Nem kizárt azonban, hogy további forrásokat szabadítanak fel a költségvetésben a programra. Erre utalhat, hogy felhívják az érdeklődők figyelmét: kísérjék figyelemmel a HIPA honlapját a program folytatásáról.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×