eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 18: The Stars Coffee logo is seen after former Starbucks coffee shops are reopened as Stars Coffee in Moscow, Russia on August 18, 2022. The rebranded coffee shops are owned by Russian businessman Anton Pinskiy and Russian rapper Timur Yunusov, known as Timati. Starbucks suspended its businesses in Russia in March, and pulled out of the country in May. (Photo by Pavel Pavlov/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Pavel Pavlov/Anadolu Agency/Getty Images

Nem agyaltak az oroszok azon, hogy mi legyen a Starbucksból

Kísértetiesen emlékeztet a történet a McDonald's utódjának megjelenésére: igaz, ott legalább a névbe fektettek egy kis energiát.

A Starbucks kivonulásával 130 kávézó maradt üres: mindegyiket átvette azok 2000 alkalmazottjával együtt a Stars Coffee, melynek "új" logóját csütörtökön mutatták be, a kávézók pénteki nyitását megelőzően.

A láncot egy rapper, Timati, valamint egy étteremtulajdonos, Anton Pinszkij vásárolta meg, a régi-új kávézókat augusztus-szeptember folyamán nyitják meg egymás után – írja a Sky News.

Nyitóképünk mutatja a Stars Coffee logóját, ez pedig a Starbucksé:

A Starbucks-logó Nottingham központjában 2022. augusztus 2-án. (Fotó: Giannis Alexopoulos/NurPhoto/Getty Images)
Starbucks-logó Nottingham központjában 2022. augusztus 2-án. (Fotó: Giannis Alexopoulos/NurPhoto/Getty Images)

Az új logó egy nőalak, melynek feje fölött csillag látható – miután az eredeti Starbucks logó használatát megtiltották számukra, Pinszkij szerint olyan változatot akartak, amely némi folytonosságra utal.

Elmondása szerint a logó kör alakja és nőfigurája harmonikus képet nyújt férfias barna színnel keretezve. A logó közepe ugyanakkor zöld.

"Ha összehasonlítja a két logót, akkor a kör formától eltekintve nem talál azonosságokat" – vélekedik Pinszkij, bár hozzátette, lehet, hogy az emberek ezt másként fogják gondolni. A Starbucks nem kommentálta a logót.

Az orosz lánc latin-amerikai és afrikai kávébabot hozat be, de orosz kávét is használ. Pinszkij szerint versenyképesek lesznek a piacon.

Így néz ki az új orosz
Így néz ki az új orosz "Meki-logó"

Az eset kísértetiesen emlékeztet a McDonald"s utódának, a Vkuszno – i tocska (Finom – és pont) logójával történtekre is. Eredetileg egyszerűen el akarták forgatni 90 fokkal az ikonikus M-et, végül egy továbbra is M-re emlékeztető változat született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×