eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: debrecen.hu

Nagy fejlesztés a debreceni reptéren

Elkészült az új, energiatakarékos világítás a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterében, így a jövőben több gépet tud majd kiszolgálni a légikikötő.

Korszerű, LED fényforrású világítórendszert telepítettek a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterére 230 millió forintos beruházással - írta a haon.hu. Az új világítótestek nagyobb fényt biztosítanak és energiatakarékosabb az üzemeltetésük is, emellett használatukkal a repülőtérre érkező és onnan induló járatok utasainak be- és kiszállítását, a poggyászok kezelését és a repülőgépek üzemanyaggal való feltöltését teszi biztonságosabbá. A 23,5 ezer négyzetméteres forgalmi előtérben ezt követően 13 repülőgép árnyékmentes éjszakai kiszolgálására lesz lehetőség a nemzetközi követelményeket mindenben kielégítő, energiahatékony előtér világítási rendszer segítségével.

A beruházás keretében a reptér északnyugati oldalán 7 darab 20 méter magas, a délkeleti oldalon szintén 7 darab, 24 méteres, mászható acél oszlop épült. Ezekre telepítették az új, LED fényforrású fényvetőket, valamint a LED-es derítő alapvilágítást és az oszlopok tetején a szintén LED-es légiforgalmi akadályjelző világítótesteket. A korábban az éjszakai világításhoz használt 30 méter magas acél, rácsos oszlopot a munkálatok során elbontották.

A lap szerint a fejlesztésnek köszönhetően a korábbinál több parkolóhelyen tudja a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kiszolgálni a le- és felszálló járatokat, növelve a reptér kapacitását. A beruházás a Modern Városok Program része, amelynek következő eleme a védelmi kerítés megépítése lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×