eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Egy szektor, ahol ötödével emelkedtek a bérek és a felsővezetők sem panaszkodhatnak

Több mint ötödével, 1184 forintra nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, van olyan település, ahol az átlagos szint az 1600 forintot is meghaladja - derül ki a Trenkwalder és a BDO Magyarország közös közleményéből.

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, Magyarországon piacvezető Trenkwalder közel 7 ezer munkavállaló béradatait dolgozta fel elemzésében.

A legnagyobb mértékben Közép-Magyarországon és a Dunántúlon lódultak meg a fizikai átlagórabérek, már 1400-1600 forint felett járnak, eközben az Alföldön és Észak-Magyarországon 1000-1200 forint között alakulnak.

A felsőbb kategóriákban szintén gyorsul a bérnövekedés üteme - közölte a BDO Magyarország. A könyvvizsgáló és tanácsadó cég több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője béradatait vizsgálva az 500 és 800 ezer forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozó alkalmazottak esetében 7,5 százalékos bérnövekedést tapasztalt az idei harmadik negyedéven az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Egy évvel korábban még 3,9 százalékos volt a növekedés.

Hamrák Viktor, a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzési üzletágvezetője a közleményben rámutatott: a munkaerőhiány miatt nem meglepő a folyamatos béremelés, de jelenlegi üteme hosszú távon gazdaságossági okokból nehezen lesz tartható. Rövid távon viszont a jelenlegihez hasonló gazdasági környezetben továbbra is jelentős reálbér-növekedéssel lehet számolni - jelezte.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×