eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.
Nyitókép: Elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018. november 28-án. MTI/Varga György

Változás a magyarországi e-autózásban

Új címre kell küldeni áprilistól az e-autós pályázatokat.

Mostantól az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a lebonyolító szervezete azoknak a pályázatoknak, amelyekkel támogatás igényelhető elektromos autó vásárlásához, ezért az ő címükre (1387 Budapest, Pf. 17) kell postázni a dokumentumokat.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., a pályázatok korábbi kezelője már korábban kérte az ügyfeleket, hogy a március 25. után, postai úton feladandó papírokat is a fenti címre küldjék - írja a Magyar Nemzet.

A pályázatok elbírálását az e-Mobi létrehozását megelőzően is a cég tulajdonosa, az IFKA látta el. A változtatást a hatékonyabb munkamegosztás indokolta - közölte a lappal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kormányzati töltőtelepítés és üzemeltetés feladata továbbra is az e-Mobinál marad. A társaság eddig több mint kétszáz töltőt telepített Magyarországon, ezeknek mintegy fele a fővárosban üzemel.

Az elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása mellett a Jedlik Ányos-terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére című pályázatok is az IFKA-hoz kerülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×