eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Váratlan hatása van a gyenge forintnak

A külföldi turisták 2017-ben 1832 milliárd forintot költöttek a magyar boltokban, ez másfélszerese az öt évvel korábbinak.A forint gyenge napjaiban megugrik a bevásárlóturizmus.

A külföldi turistának egyre jobban megéri magyar boltban vásárolni. Segít nekik ebben persze a gyengébb forint is. A boltosok tapasztalata, hogy a gyenge forint időszakában megnő a bevásárlóturizmus - írja a blokkk.com.

A jelenlegi 325 forint feletti euró árfolyam mellett nagyot ugrott a határmenti boltosok forgalma, főleg a szomszédos szlovák vásárlók járnak át feltűnően nagy számban a boltokba, akár a napi vásárlásért is.

A Magyarországra látogató turisták összes költekezése szépen hízott az elmúlt öt esztendőben, 2013-ban 1264 milliárd forint volt, 2017-ben pedig már 1832 milliárd forint (ebben a szállásköltségtől kezdve minden benne volt), a növekedés közel másfélszeres volt, 568 milliárd forint.

Legtöbbet a szlovákok vásároltak nálunk élelmiszert, különféle iparcikket, 2017-ben több mint 70 milliárd forintért. Az osztrák vásárlók nem sokkal maradtak el ettől, boltos költekezésük értéke megközelítette a 70 milliárd forintot ebben az esztendőben.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×