INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

kiskereskedelem

bevásárlóturizmus

forintárfolyam

Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Váratlan hatása van a gyenge forintnak

Infostart

A külföldi turisták 2017-ben 1832 milliárd forintot költöttek a magyar boltokban, ez másfélszerese az öt évvel korábbinak.A forint gyenge napjaiban megugrik a bevásárlóturizmus.

A külföldi turistának egyre jobban megéri magyar boltban vásárolni. Segít nekik ebben persze a gyengébb forint is. A boltosok tapasztalata, hogy a gyenge forint időszakában megnő a bevásárlóturizmus - írja a blokkk.com.

A jelenlegi 325 forint feletti euró árfolyam mellett nagyot ugrott a határmenti boltosok forgalma, főleg a szomszédos szlovák vásárlók járnak át feltűnően nagy számban a boltokba, akár a napi vásárlásért is.

A Magyarországra látogató turisták összes költekezése szépen hízott az elmúlt öt esztendőben, 2013-ban 1264 milliárd forint volt, 2017-ben pedig már 1832 milliárd forint (ebben a szállásköltségtől kezdve minden benne volt), a növekedés közel másfélszeres volt, 568 milliárd forint.

Legtöbbet a szlovákok vásároltak nálunk élelmiszert, különféle iparcikket, 2017-ben több mint 70 milliárd forintért. Az osztrák vásárlók nem sokkal maradtak el ettől, boltos költekezésük értéke megközelítette a 70 milliárd forintot ebben az esztendőben.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018