eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Felirat az FHB Bank XIII. kerület Váci úti bankfiókjának épületén.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Nevet és arculatot vált az FHB

Az FHB Jelzálogbank évi rendes közgyűlésének napirendi pontjai között szerepel a cég nevének módosítása és az FHB Kereskedelmi Bank átnevezése és arculatváltása is.

Bővülő hitelállomány, növekvő kamatjövedelem, töredékére eső kockázati költség és enyhén csökkenő működési költség mellett 8,2 milliárd forintos konszolidált tárgyévi veszteséggel zárta 2017-et az FHB Jelzálogbank. Ez a mínusz közel fele az egy évvel korábbinak, és tartalmaz egy jelentős, informatikai átalakításhoz kapcsolódó céltartalékot, ami nélkül jóval kedvezőbb lett volna az eredmény – írja a Portfolio.

Csütörtökön késő este közzétette április 27-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztéseit az FHB Jelzálogbank. A napirendi pontok között szerepel az FHB Jelzálogbank cégnevének a módosítása, és a dokumentumból az is kiderült, hogy február 13-án a társaság leánybankja, az FHB Kereskedelmi Bank átnevezéséről és arculatváltásáról is döntöttek. Mindez várhatóan 2018 első félévében történik meg.

Az FHB Jelzálogbank cégneve Takarék Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, rövidített cégneve Takarék Nyrt., az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. új neve pedig Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. lesz.

A lap a jelzálogbankról – az éves jelentés alapján – megjegyzi, hogy a tavalyi évben bővült a hitelállomány (a saját 5,5%-kal, a refinanszírozott több mint duplájára), több mint 9 százalékkal növekedett a kamatjövedelem, ötödére esett a kockázati költség, minimálisan csökkentek a működési költségek. Rontotta viszont a képet, hogy az egyéb működési ráfordítás 3,8 milliárd forinttal nőtt, ezt a növekedést a tárgyévi céltartalék képzés magyarázza, aminek jó része a bankcsoport egységes informatikai rendszerhez történő csatlakozásával függ össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×