INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

fhb

közgyűlés

névváltás

Budapest, 2012. január 11. Felirat az FHB Bank XIII. kerület Váci úti bankfiókjának épületén. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nevet és arculatot vált az FHB

Infostart

Az FHB Jelzálogbank évi rendes közgyűlésének napirendi pontjai között szerepel a cég nevének módosítása és az FHB Kereskedelmi Bank átnevezése és arculatváltása is.

Bővülő hitelállomány, növekvő kamatjövedelem, töredékére eső kockázati költség és enyhén csökkenő működési költség mellett 8,2 milliárd forintos konszolidált tárgyévi veszteséggel zárta 2017-et az FHB Jelzálogbank. Ez a mínusz közel fele az egy évvel korábbinak, és tartalmaz egy jelentős, informatikai átalakításhoz kapcsolódó céltartalékot, ami nélkül jóval kedvezőbb lett volna az eredmény – írja a Portfolio.

Csütörtökön késő este közzétette április 27-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztéseit az FHB Jelzálogbank. A napirendi pontok között szerepel az FHB Jelzálogbank cégnevének a módosítása, és a dokumentumból az is kiderült, hogy február 13-án a társaság leánybankja, az FHB Kereskedelmi Bank átnevezéséről és arculatváltásáról is döntöttek. Mindez várhatóan 2018 első félévében történik meg.

Az FHB Jelzálogbank cégneve Takarék Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, rövidített cégneve Takarék Nyrt., az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. új neve pedig Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. lesz.

A lap a jelzálogbankról – az éves jelentés alapján – megjegyzi, hogy a tavalyi évben bővült a hitelállomány (a saját 5,5%-kal, a refinanszírozott több mint duplájára), több mint 9 százalékkal növekedett a kamatjövedelem, ötödére esett a kockázati költség, minimálisan csökkentek a működési költségek. Rontotta viszont a képet, hogy az egyéb működési ráfordítás 3,8 milliárd forinttal nőtt, ezt a növekedést a tárgyévi céltartalék képzés magyarázza, aminek jó része a bankcsoport egységes informatikai rendszerhez történő csatlakozásával függ össze.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018