eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Már nem mindenki választja a legolcsóbb biztosítást

Az autótulajdonosok 40 százaléka nem a legolcsóbb ajánlatot választja a kötelező felelősségbiztosítás megkötéséhez - derült ki a CLB biztosítási alkusz kft. elemzéséből. A cég ügyvezetője azt mondta: úgy tűnik a MÁV Biztosító Egyesület csődje után az emberek bizalmatlanabbak az egyesületekkel és az új biztosítókkal szemben is, és idén inkább választanak nagy biztosítótársaságot partnerül.

A biztositastipp.hu oldalon eddig 11 ezer autótulajdonos váltott biztosítót, 60 százalékuk továbbra is mindenféle mérlegelés nélkül a legolcsóbb megoldást választja - mondta az InfoRádióban Bravik Attila, a kft. ügyvezetője.

Hozzátette azonban, hogy az emberek 40 százaléka már nem a minimumösszegből hozza ki kötelező biztosítását. Valószínűleg azért mert a MÁV Biztosító Egyesület bedőlése után nem bíznak az egyesületekben, és a piac új cégeit is kétkedve fogadják.

Ennek ellenére a két új szereplő, a KÖBE, azaz a Közlekedési Biztosító Egyesület, valamint a Wabard a második és a harmadik helyet szerezte meg. Az élen a váltó ügyfelek 33 százalékát megszerző Allianz áll.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×