eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

A Váci utca a középmezőnyben a világ bevásárlóutcái között

A budapesti váci utca a 7. helyen áll a világ 15 országának 16 bevásárlóutcája közötti versenyben - derült ki a Client First Consulting nemzetközi felméréséből. A vizsgálat szerint a leghíresebb magyar bevásárlóutca pénztári kiszolgálásban és hangulatban az első helyen van, ugyanakkor a biztonságot tekintve a sor végén kullog.

A sétáló-, bevásárlóutcák vonzerejét vizsgáló felmérésből kiderült, hogy a budapesti Váci utca a középmezőnyben helyezkedik el. A leghíresebb magyar bevásárló utca a régiót egyedül képviselte a nemzetközi mezőnyben, olyanokkal versenyezve, mint a párizsi Champs Elysées, a Beverly Hills-i, Rodeo Drive, vagy a New York-i 14. utca 5. sugárút.

A világ 15 országának 16 bevásárlóutcáját rangsorolták a vizsgálatban több szempontból, úgymint az üzletek kiszolgálásának színvonala, az utca illetve a boltok külcsíne vagy éppen a biztonság. Az összesített eredmények szerint a vizsgált utcák közül a legvonzóbb a Beverly Hills-i Rodeo Drive az Egyesült Államokban. A Rodeo Drive-on kifogástalannak ítélték a látogatók kiszolgálását, és az utca, valamint az üzletek külcsínét.

A magyar Váci utca a 7. helyen végzett, olyan városok előzték meg, mint Madrid, Isztambul, Peking, New York és Dubai. A részletes eredmények szerint a Váci utca hangulata a 2. legvonzóbb, ugyanakkor a tisztaságot tekintve csak a 8., ha a biztonságot nézzük, akkor pedig az utolsó előtti helyen áll. Az üzletek értékelésében a Váci utca a gyengébb 11. helyet érte el. A pénztári kiszolgálásban az elsők a magyar üzletek, de ami a külső-belső környezetet illeti már az utolsó helyen állnak, az eladók viselkedését tekintve is csak a középmezőnyig kapaszkodtak fel.

Érdekesség a felméréséből, hogy a híres párizsi Champs Elysées az utolsó az összesített mezőnyben és olyan városok, mint Bécs vagy London nem kérték felvételüket egyelőre a nemzetközi vizsgálatba.

Hetedik lett a budapesti Váci utca egy a nemzetközi felmérésben, amely 15 ország híres bevásárló utcáit vizsgálta. Az első helyen az észak-amerikai Beverly Hills híres Rodeo Drive-ja végzett, Madrid valamint Isztambul előtt.

A júniusban végzett kutatás arra kereste a választ, hogy a sétáló utcák mennyire vonzó arcukat mutatják a vásárlóknak, milyen az üzletekben a kiszolgálás színvonala, de kíváncsiak voltak az utca hangulatára, tisztaságára, és a közbiztonságra is.

Közép-Európát egyedül a Váci utca képviselte. A versenybe nevezni kellett; a felmérést titkos tesztvásárlók végezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×