eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Szűkebb mozgástér a hitelminősítőknek

A hitelminősítő intézetekre vonatkozó szabályok szigorítását javasolja az Európai Bizottság. Az előterjesztés értelmében ezután az akkreditációs eljárás segítségével az európai felügyelők előtt megnyílna a lehetőség a hitelintézetek, befektetési vállalkozások, biztosítótársaságok folyamatos ellenőrzése.

A szabályozás szigorító javaslatainak értelmében a hitelminősítő intézetek a jövőben nem végezhetnének tanácsadási tevékenységet.

Tilos lenne számukra egy adott pénzügyi eszköz minősítése, ha nem rendelkeznek a szükséges mennyiségű megbízható adattal.

A hitelminősítők igazgatótanácsában legalább három olyan független igazgatónak kell lenne, akiknek díjazása független a hitelminősítő intézet pénzügyi teljesítményétől. Az említett igazgatók legfeljebb öt éves időszakra lennének kinevezhetők és csak szakmai mulasztás esetén lehetne őket elbocsátani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×