eur:
388.5
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megfizethet a Morgan Stanley az OTP leminősítéséért

Az OTP 2.600 forintos célárfolyamát megjelölő elemzés kapcsán indít piacfelügyeleti eljárást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A hatóság szóvivője elmondta: azt vizsgálják, hogy történt-e tiltott piacbefolyásolás, és ha igen, akár 100 millió forintos büntetésre is számíthat a Morgan Stanley.

Piacfelügyeleti eljárást indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Morgan Stanley befektetési bank két munkatársa által közzétett, 2.600 forintos OTP célárfolyamot megjelölő szektorelemzés miatt. Az erről szóló elemzésüket november 5-én jelentették meg.

A PSZÁF most arra keresi a választ, hogy az elemzés tiltott piacbefolyásolásnak minősül-e.

A portfolio.hu híre szerint a két elemző fejlődő piaci csapdának tartja az OTP-t. Úgy vélik: a profitabilitás szempontjából fontos négy paraméter - a finanszírozás, a tőkeszerkezet, az eszközportfólió és a deviza - a stabilizálódás előtt tovább gyengülhet.

Emiatt az OTP részvényeit 2.600 forintos célárfolyammal alulsúlyozásra minősítették le. A pénzügyi felügyelet hangsúlyozta: a jelenlegi pénz- és tőkepiaci helyzetben fokozottan figyelemmel kísérik a szabályozott piacokról közzétett elemzéseket.

A felügyelet akár 100 millió forintos bírságot is kiszabhat - mondta az InfoRádióban Binder István, a felügyelet szóvivője.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×