eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Váratlanul jelentett csődöt a légitársaság

Fizetésképtelenség miatt csődeljárást kezdeményezett maga ellen szerdán az izlandi Sterling Airways olcsó jegyű légitársaság. Gépei már fel sem szálltak szerdán, ezért több ezer utas rekedt Európa-szerte a repülőtereken. A vállalat közlése szerint az utasoknak nem tudják visszaadni az interneten vásárolt jegyek árát.

A Dániában bejegyzett társaság Skandinávián belül, illetve Skandinávia és 40 európai város között szállít utasokat, flottája 27 Boeing 737-esből áll, a cég 1100 embert foglalkoztat.

A társaság szerdai közleménye szerint az izlandi pénzügyi rendszer összeomlása miatt nem tudtak tőkét szerezni átalakítási programjuk megvalósításához. A légitársaság jelentős veszteséget halmozott fel az utazási piac zsugorodása, az üzemanyag drágulása miatt.

A cégnél azt nem közölték, hány utast érint a fizetésképtelenség, becslések szerint 30-40 ezret.

A cég rendszeresen közlekedtetett járatokat Budapest és Koppenhága között, de ma már Ferihegyről is hiába hívták a társaságot - mondta az InfoRádiónak Szollár Domokos, a Budapest Airport kommunikációs vezetője

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×