eur:
389.43
usd:
361.5
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Uniós projektvezetőket képez a BKF

Nem egyértelmű, mennyire készült fel Magyarország az uniós pályázati pénzek lehívására; ebben nem csak a pályázatíróknak, hanem a projektet végigkísérőknek is feladatuk van - mondta a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora. Az intézmény ezért indítja "EU pályázati projektvezető" másoddiplomás képzését.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) még a 2004-es uniós csatlakozás előtt indította el az Európai Uniós pályázatíró tanfolyami rendszerét. A felsőoktatási intézményben most indul az "EU pályázati projektvezető" szakot.

Magyarországon most óriási lehetőségek vannak projektek indításában - mondta az InfoRádiónak a főiskola rektora, aki szerint a pályázatírás mellett egyre több ismeretkörrel bővül a téma, amelyben fontosak a projektmenedzsmenti ismeretek.

Nem elég megnyerni az uniós projektet, azt sikeresen végre is kell hajtani - hangsúlyozta Vass László, hozzátéve: az új másoddiplomás szakirányú továbbképzési szakkal szeretnének segíteni abban, hogy egyre több olyan projekt szülessen, amely lehetővé teszi az uniós pénzek hatékony felhasználását.

Egy jó projekttel jó célra gyorsan le lehet hívni a pályázati összegeket - hangsúlyozta a rektor, aki azonban megjegyezte: az már más kérdés, hogy Magyarország mennyire van felkészülve arra, hogy fel tudjon használni ilyen hatalmas támogatási összegeket.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×