eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Elkeltek a MOL-részvények

Teljes egészében értékesítette a lakossági értékesítés lezárását követően fennmaradó 1.733.566 darab MOL-törzsrészvényt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV Zrt.) a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) aukció keretében. A részvények súlyozott átlagára, és ennek következtében a lakossági értékesítés végleges ára 21.592 forint.

Az ÁPV Zrt. a november 21-én indult nyilvános részvényértékesítés során 1.893.476 darab MOL-törzsrészvényt ajánlott fel elsősorban lakossági befektetők számára.

A lakossági igénylési időszak december 1-jei lezárását követően 1.733.566 darab részvény került felajánlásra aukciós értékesítés keretében. Az aukciós értékesítés során elfogadott legmagasabb ár 22.000 forint, a legalacsonyabb ár 21.400 forint volt, a súlyozott átlagár így 21.592 forint.

Az aukció csaknem háromszoros túljegyzéssel zárult, az eladó ÁPV Zrt. érvényesnek és eredményesnek minősítette az értékesítést.

Mivel az aukciós értékesítés során a nyilvános értékesítés keretében felajánlott teljes részvénymennyiség több mint 35 százaléka került értékesítésre, a lakossági értékesítés végleges árát az aukciós értékesítés folyamán értékesített részvények súlyozott átlagára határozta meg.

Az aukciós értékesítés során érvényesen megvásárolt összes részvény elszámolására a Keler Zrt. közreműködésével az aukciós elszámolási szabályoknak megfelelően 2006. december 11-én kerül sor.

A lakossági értékesítés során érvényesen igényelt összes részvény allokációjára, a részvények, valamint a 25.500 forintos maximum ár és a 21.592 forintos végleges ár közötti különbözet jóváírására ugyancsak 2006. december 11-én kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×