eur:
388.63
usd:
361.35
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nemsokára kezdődik a Nagy Alku

Október 20-án kezdődhet meg a tárgyalás az Országos Érdekegyeztető Tanács szakbizottságaiban a jövő évi költségvetésről és az országos bérajánlásról. Ezt a szociális és munkaügyi miniszter mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete országos értekezletén.

Kiss Péter közölte: a kormány kész arra, hogy az érdekegyeztetés részeként egy ad hoc bizottságban egyeztessen a konvergenciaprogam céljainak elérési formáiról.

Mint mondta: a lehetőségek között szerepel például a terhek bizonyos mértékű átrendezése, az adók és járulékok rendszerének gazdaságnövelő módosítása, valamint a feketegazdaság szerepének erőteljesebb csökkentése.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a kormány a következő hónapokban tervezi a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény módosítását.

A cél a többi között az, hogy a munkaügyi felügyelők ne csak a minimálbérek, de általában a bérek kifizetését is ellenőrizhessék, illetve a kollektív szerződésekben szereplő tételek teljesítését szintén számon kérhessék a munkáltatóktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×