eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Orbán a gazdasági szereplőktől gyűjtene pénzt a reformokra

Egy magyar reformalap létrehozásának tervéről beszélt a Fidesz elnöke a közszolgálati rádióban.

Orbán Viktor szerint úgy lehet a reformokhoz pénzt szerezni, ha az állam felállítja a "magyar reformalapot".

Magyarázata szerint a reformalap egy olyan pénzügyi alap, amelybe azok a források kerülnének, amelyeket később nem használhatna más célra az állam.

Pénzt kivonni a rendszerekből, elvenni az oktatástól, az egészségügytől az nem reform, hanem az ellenkezőjére, bizonyíték, miszerint "pénzbehajtás" zajlik - jelentette ki.

Kiemelte, ahhoz, hogy meg lehessen reformálni az egészségügyet, az oktatást, a nyugdíjrendszert és az államigazgatást, ahhoz pénzre van szükség, mert a reform rövid távon pénzbe kerül.

Újságírói kérdésre, miszerint honnan szerezne a reformokhoz forrást a Fidesz, Orbán Viktor azt válaszolta: az a gazdasági élet szereplőivel történő megállapodástól függ.

Véleménye szerint ma a Gyurcsány-kormány azt a megoldást választja, hogy mindenkit általában megsarcol.

"Célzottan kell megállapodni a nagy jövedelemtulajdonosokkal, kifejezetten arról, hogy az állam nem megsarcolja őket, és elveszi a pénzüket, hanem ami pénzt ők odaadnak, azok nem szétfolynak a költségvetésben, hanem egy ilyen magyar reformalapba összpontosulnak" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×