eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin

Almunia: nincs alternatívája a megszorításoknak

Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa szerint nincs alternatívájuk a magyar konvergencia-programban szereplő kiigazításoknak. Joaquín Almunia szerint a dokumentumnak legfeljebb egyes részleteit szabad módosítani.

Joaquín Almunia a közszolgálati televízióban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy veszélyeztetné-e a szükséges intézkedések végrehajtását egy kormányválság, csupán annyit mondott: a jövőben kormányzó erőknek is ezt a programot kellene követniük.

Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa úgy fogalmazott: ha a mindenkori kormány nem fogadja el a konvergencia-programot, akkor azzal nagy szenvedést okozna a magyar embereknek.

A pénzügyi biztos hangsúlyozta: nehéz lesz, de nem lehetetlen, hogy Magyarország 3 év alatt elérje a maastrichti szerződésben szereplő legfeljebb 3 százalékos államháztartási hiányt.

Joaquín Almunia úgy fogalmazott: amennyiben a kormányzat ismét elhalasztja a teljesítés időpontját, akkor senki nem fog hinni Magyarországnak.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×