INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Montenegrói bankot vehet az OTP

InfoRádió / MTI
Az OTP Bank augusztus 18-án kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a montenegrói Crnogorska komercijalna banka AD (CKB) többségi, legalább 80 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására. Közben a PSZÁF engedélyezte az OTP oroszországi vásárlását.

Kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be az OTP a Crnogorska komercijalna banka AD (CKB) többségi részvénycsomagjának megvásárlására. A CKB a montenegrói bankpiac legnagyobb szereplője, piaci részesedése meghaladja a 43 százalékot, mérlegfőösszege 2005 végén 303,7 millió euró volt (1 EUR=277,68 HUF).

A várható vételár korábbi sajtóértesülések szerint 100 millió euró. A kötelező érvényű ajánlat benyújtására - ez az ár mellett a részvény-adásvételi szerződés tervezetét is tartalmazza - azt követően került sor, hogy az OTP Bank akvizíciós munkacsoportja átvilágította a CKB-t.

Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy az OTP Bank 96,4 százalékos közvetlen részesedést szerezzen az Omskpromstroibank, a Promfinservicebank és az Investsberbank egyesülésével létrejövő Investsberbankban.

Az OTP Bank 477 millió dollárért (373 millió euró) vásárolta meg a három bankból álló Investsberbank csoport 96,4 százalékos részvénycsomagját, az adásvételi szerződést július 3-án, Moszkvában írták alá.

A címlapról ajánljuk