eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Londonban még a 2014-es magyar euró-csatlakozásban sem biztosak

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint a magyar konvergencia-program kiszivárgott részletei alapján Magyarország 2014-es euróövezeti csatlakozása sem biztos.

A Dresdner Bank londoni befektetési részlege úgy véli: a magyar gazdaság nem tudja teljesíteni a közös európai valuta bevezetéséhez szükséges kritériumokat 2012-re, így a 2014-es csatlakozás is kétségessé vált.

Az elemzők úgy vélik: az államháztartási hiánycél további emelésével hiteltelenné válnak a tervezett reformintézkedések.

A Dresdner Bank szakértői szerint ismét jelentősen gyengülhet a forint, de a Magyar Nemzeti Bank csak akkor emel kamatot, ha az euró árfolyama eléri a 285-290 forintot.

A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató londoni részlegének elemzése szerint mindig is valószínűtlen volt, hogy Magyarország 2010-re teljesíteni tudja a maastrichti feltételeket.

Az elemzők úgy vélik: az euró bevezetésének valószínű dátuma 2014, de ez is bizonytalanná válhat a következő választások előtt ismét lazulni fog a költségvetési fegyelem.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×