eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kevesebb a regisztrált álláskereső, mint egy évvel ezelőtt

Csaknem 23 ezerrel csökkent az egy évvel korábbihoz képest a regisztrált álláskeresők száma júliusban - tette közzé az Állami Foglalkoztatási Szolgálat.

A június végi adathoz képest mintegy 17 ezerrel több volt a regisztrált álláskereső július végén. Ennek egyik oka, hogy márciusban és májusban több mint 20 ezerrel, áprilisban több mint 30 ezerrel csökkent egy hónap alatt a regisztrált álláskeresők száma, és még júniusban is csaknem 9 ezres volt a csökkenés.

A nyilvántartásba belépők száma 21 ezerrel több volt júliusban, mint júniusban, így nagyobb létszámot kellett ellentételezni az elhelyezkedőknek, a nyilvántartásból kilépőknek.
 
Az egy évvel korábbi mértékhez képest szinte valamennyi megyében jelentős a csökkenés. Ez Budapesten, valamint Győr-Moson-Sopron megyében több mint 30 százalék, Csongrád megyében pedig több mint 25 százalék.

A regisztráltak száma csak három megyében volt több az idén júliusban, mint egy évvel korábban. Hajdú-Bihar megyében 0,3 százalékkal, Pest megyében 2,9 százalékkal, Somogy megyében 5,5 százalékkal volt több a regisztráltak száma júliusban, mint az előző év azonos időszakában.

A regisztrált álláskeresők a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya Budapesten júliusban 2,5 százalék volt, Pest megyében 3,8 százalék, Győr-Moson-Sopron megyében 4,2 százalék.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×