eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

280 milliós büntetés a Microsoftnak

Az Európai Bizottság 280,5 millió eurós büntetést szabott ki a Microsoftra, mert az nem tett eleget egy korábbi trösztellenes döntésnek. A bizottság 2004-es határozata szerint ugyanis a szoftveróriásnak meg kellett volna osztania a Windows forráskódját versenytársaival, hogy azok is tudjanak szoftvereket fejleszteni az operációs rendszerre.

A Microsoft már korábban átadott bizonyos információkat, azok azonban az Európai Bizottság szakértői testülete szerint nem elegendők.

Brüsszel tavaly decemberben már figyelmeztette a szoftvercéget, hogy komoly büntetésre számíthat, ha nem tesz eleget az uniós döntésnek.

Az unió versenyügyi biztosa, Neelie Kroes most úgy nyilatkozott, hogy két év után már "nem volt más választása, mint a büntetés kiszabása". A biztos hozzátette: "egyetlen cég sem állhat a törvények felett".

A bizottság bejelentése szerint a Microsoftnak további, napi 3 millió eurós büntetéssel kell szembenéznie július 31-étől, ha addig nem biztosít teljes és pontos technikai információkat operációs rendszeréről riválisainak.

A cég most azt mondja: eleget tesz az uniós határozatnak, és várhatóan július 18-ig átadja a versenytársaknak szóló információs csomagot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×