INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

Csányi: jó üzletet kötöttünk!

Infostart

Az OTP 96 százalékos részesedést szerzett egy orosz bankban. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a szerződés ünnepélyes aláírása után azt mondta: a közepes méretű bank megvásárlásával jó üzletet kötött a magyar pénzintézet.

Az OTP szolgáltatási területe Hegyeshalomtól Vlagyivosztokig, illetve a lengyel tengerparttól a Fekete-tengerig terjed - mondta Csányi Sándor újságíróknak, a szerződés ünnepélyes moszkvai aláírás után.

Így Magyarországon kívül már hat országban van jelen a pénzintézet. Az elnök-vezérigazgató a vásárlást úgy jellemezte, hogy azzal a legperspektivikusabb országban szerzett pozíciót az OTP.

Az Investsberbank az első 50 között van az 1.200 pénzintézettel rendelkező orosz piacon. Bár a banknak az országban jelenleg csak 78 fiókja van, 2.500 értékesítési ponttal rendelkezik, és a harmadik legnagyobb hitelkártya kibocsátó Oroszországban. A fogyasztási hitelezésben pedig a negyedik pozíciót vívta ki magának.

Jelenleg 850 ezer lakossági ügyfele van, ami jóval kisebb, mint az OTP nagyon sikeres bulgáriai bankjának ügyfélköre. Emellett 30 ezer vállalati ügyfelet tudhat magáénak - jelentette az InfoRádió kiküldött tudósítója.

Az OTP-t azonban éppen a bankban lévő potenciál vonzotta. Csányi Sándor elmondta: rövid távon az 500 ezer lakost meghaladó városokban, később pedig a legalább 100 ezer lakossal rendelkező városokban akarnak fiókokat nyitni.

A vásárlás 373 millió eurójában került az OTP-nek. Az elnök elmondta, nem fizettek keveset, de figyelembe vették a bővülés lehetőségét.

Az egyik legkecsegtetőbb lehetőségnek a lakossági hitelezés bővítését látják. Emellett aktív szereplőkké akarnak válni a jelzálog- és a készpénzhitelezésben, valamint a járműfinanszírozási piacon is.

Csányi Sándor a kormány egyensúlyteremtő intézkedéseivel kapcsolatban az InfoRádió kérdésére azt mondta: reméli, hogy nem marad meg a bankadó, de az OTP Magyarországon kívül is keresi a profitnövelés lehetőségét, mert ott erre nagyobb esélyt lát.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018