INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kiskapu az adótörvényben

InfoRádió / MTI
A születő adótörvények lehetőséget adna arra, hogy ha év végéig nem fizetnek áfát a vállalatok, majd év végén csinálnak egy helyes ellenőrzést, ráérnek öt év alatt megfizetni a különbözetet - állítja a volt pénzügyminiszter.

László Csaba, a KPMG adóosztályának partnere azt mondta, a benyújtott módosítások értelmében, a vállalkozások a törvény hatályba lépésének napjáig beadott bevallásait pótlékmentesen és késedelmi kamat nélkül önellenőrizhetik.

A feltárt különbözet befizetésére pedig egytől öt évig terjedő részletfizetési kedvezményt kérhetnek. A lehetőséget a volt pénzügyminiszter azonban csak addig látta adottnak, ha az önrevízióra még az adóhatósági ellenőrzés előtt sor kerül - mondta a volt pénzügyminiszter.

Karácsony Imréné, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára egy, a várható adótörvényeket ismertető rendezvényen a felvetésre azt mondta, hogy a jogalkotó szándéka nem ez volt, és gondoskodnak arról, hogy az önellenőrzési amnesztiát kihasználva ne lehessen visszatartani az áfát.

A címlapról ajánljuk