eur:
370.75
usd:
344.41
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde

Felkészülés a génmódosított növenyék termesztésére

Még ebben a hónapban elküldi Brüsszelbe a génmódosított és a hagyományos növények egymás melletti termesztésének szabályozására kidolgozott új tervet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium.

Akácz Béla, a tárca miniszteri főtanácsadója egy budapesti konferencián azt mondta: a koegzisztencia törvény elnevezésű jogszabály megalkotásával Magyarország arra készül fel, ha európai uniós nyomásásra fel kell oldani a génmódosított növények termeszthetőségére jelenleg érvényes tilalmat.

A korábban az unióhoz elküldött törvénytervezetet Brüsszel tavasszal azért küldte vissza, mert sokallta a hagyományos és a GM-növények termőterületei között előírt minimális védőtávolságot.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×