eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elemzők a forint összeomlásától tartanak

Az Economist Intelligence Unit szerint az átalakuló európai térségben Magyarországon a legnagyobbak a kockázatok. A világ legjelentősebb, nem befektetői jellegű gazdasági előrejelző és elemző cége szerint a külső deficit nyomása alatt a forint összeomlása sem kizárt.

A szakértők úgy vélik, hogy teljesíthetetlen az idei évre kitűzött államháztartási hiánycél.

Hozzátették: az új kormánynak lépéseket kelle tennie a költségvetési deficit kezelésére, amivel megnyugtathatja a befektetőket.

Az Economist Intelligence Unit hangsúlyozza: a devizaalapú hitelezés jelentős növekedése is aggályokra ad okot, mert Magyarország nem halad a megfelelő ütemben az euróövezeti csatlakozás felé.

Az elemzők szerint mivel a folyó fizetési mérleg hiánya a GDP 7-8 százaléka körül lesz a következő két évben, a forint tovább gyengül majd és elképzelhető, hogy össze is omlik, ami pénzügyi válságot okozhat.

A cég ugyanakkor nem részletezi, hogy mekkora árfolyamgyengülést vár.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×