eur:
392.9
usd:
363.73
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Hiába ajánlotta szolgáltatásait az APEH

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal az adóhatósági adómegállapítás megszüntetését javasolta a törvényelőkészítőnek, de érdemben nem tárgyaltak még róla.

Az APEH elnökhelyettese szerint a személyi jövedelemadó bevallások elkészítése ma már nem probléma az adózóknak, akik a bevallások kétharmadát az adóhivatal honlapjáról letöltött internetes programmal töltötték ki.

Vámosi-Nagy Szabolcs hozzátette: az adózóknak először 2005-ben volt lehetőségük az adóhatósági adómegállapítás választására.

A főszabály szerint munkáltatótól, kifizetőtől származó jövedelemmel rendelkező magánszemélyek választhatták - kivéve, egyes kedvezmények igénybe vétele esetén -, ennek ellenére tavaly és az idén is kevesebb, mint tízezren vették igénybe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Javul a hangulat a tengerentúlon

Javul a hangulat a tengerentúlon

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telik a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezeti.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×