eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Mi kell a sikeres gazdasághoz?

A gazdaság szerint szükséges, hogy a nagy elosztórendszerek sikerorientáltabbak, hatékonyabbak legyenek, a közigazgatás, az oktatás, a kutatás-fejlesztés pedig kövesse a gazdaság igényeit.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint először rendbe kell tenni a költségvetést, az államháztartási hiányt, mert ezek nélkül nem lehet érdemben reformokról beszélni.

A Gazdasági és Szociális Tanács budapesti ülésén a kijelölt miniszterelnök a fórum zárszavában azt mondta: a megszokott viszonyok átalakítása szükségszerűen feszültségeket jelent.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a reformok azonban hasznot, előnyöket is hoznak valamennyi állampolgárnak, az egész országnak.

Demján Sándor, a Gazdasági és Szociális Tanács soros elnöke zárszavában arról szólt, hogy a társadalmi szerződés még nem segítheti közvetlenül a most aktuális államháztartási, a külső és belső egyensúly javítására vonatkozó intézkedéseket, a legsürgősebb reformokat, de hosszabb távon hozzájárul majd azok sikeréhez.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×