eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Feszült a helyzet a MOL-nál

A Mol Rt. Olajipari Szakszervezet sztrájkbizottsága is részt vett Százhalombattán, a Dunai finomítóban tartott munkásgyűlésen, amelyen körülbelül 200 munkavállaló jelent meg.

Az érdekképviselet tájékoztatója szerint a sztrájkbizottság rövidesen ajánlatot tesz a MOL Rt. vezetésének a legközelebbi tárgyalás időpontjára és napirendi pontjaira.

A szakszervezeti közlemény szerint a hozzászólók kifogásolták az alacsony béreket.

A Mol Rt. Olajipari Szakszervezet a múlt héten jelentette be, hogy a vállalatvezetéssel folytatott sikertelen egyeztetések után általános sztrájkot terveznek.

A szakszervezet azt követeli, hogy az idei alapbérfejlesztés mértéke 7 százalék legyen, és a Mol Rt. az előző évi adózott nyereségének legalább 1 százalékát fordítsa a munkavállalók bérének felzárkóztatására.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Cikkünkhöz csatolva meghallgathatja a teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×