eur:
397.56
usd:
363.53
bux:
71187.19
2024. augusztus 8. csütörtök László
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Elhagyta az országot a rendszerváltás egyik legendás politikusa

Elköltözött Budapestről Demszky Gábor. A korábbi főpolgármester Horvátországba tette át székhelyét.

Demszky Gábor 20 évig állt Budapest élén, de számára most az isztriai partvidék "nyújt vigaszt" - írja a Blikk. A korábbi SZDSZ-es politikus számos sérelmet sorol fel a cikkben, majd állítólag azt mondta, hogy szinte már jobban otthon érzi magát itt, mint Budapesten. Úgy tervezi, hogy csak havonta 3-4 napra tér majd vissza, "operába, színházba menni és esetleg tanítani."

Horvátországban egy kis lakást bérel és úgy tervezi, amíg lehet, naponta kétszer úszik, kirándul a környéken, vagy csak gyönyörködik a panorámában. Horvátul is beszél már, meg németül.

Összebarátkozott a halászokkal, tudja, hol a patika és a rendelő.

Vannak már barátai is, a helyi könyvtárban pedig beszerzik neki az irodalmat, amire szüksége van.

Demszky Gábor még 2002-ben vásárolt egy nyaralót Horvátországban. Három évvel később bekerült a hírekbe, sőt még adóvizsgálatot is emlegettek, de ebből nem lett semmi. Öt éve úgy volt, hogy eladja, de tavaly arról írt a lap, hogy beomlott a teteje és fel kell újítani az önmagában mutatóssá fejlesztett házat.

Címlapról ajánljuk

Varga Zsolt: hatalmas szívvel játszottunk

A csapategységet emelték ki a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, miután 9-9-es döntetlent követően ötméteresekkel legyőzték az olaszok a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Jansik Szilárd elmondta, hogy percekig szédült az ütés után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×