eur:
398.12
usd:
364.69
bux:
70321.83
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Száraz növények egy kukoricaföldön, a franciaországi Bernay-Vilbert-ben 2022. augusztus 8-án. Az aszály és a hőhullámok miatt Seine-Et-Marne megyében kihirdették az aszályriadót.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ebből a csapadékhiányból megint baj lesz - időjárás

A hőmérséklet most még elviselhető, de egyre kevésbé lesz az, ahogy telnek a napok.

Az átlagosról rendkívülire emelkedik a hőmérséklet szép lassan, kilátás kiadós, tartós csapadékra sehol, pedig van olyan terület az országban, ahol július eleje óta nem esett egy csepp eső sem.

A most érkező hidegfront is csak súrol minket.

Enyhén felhős (11-16 fok) éjszaka után már gyorsan melegszik a levegő, zavartalan napsütés lesz, 27-33 fok közt lesz a csúcs árnyékban.

Hazai nagyobb tavaink hőmérséklete 23-25 fokos.

Címlapról ajánljuk

Kétszer szakadt meg a szívünk – a magyarok keddje az olimpián

Kétszer szakadt meg a szívünk: mind a két női csapatunk nagyon közel volt a bravúrhoz, de nem jutott be az elődöntőbe. A kézilabdázók a svédektől, a vízilabdázók az amerikaiaktól kaptak ki.
VIDEÓ
Szenvedve fejlődtek a hazai magánklinikák - Mire elég a 100 eurós vizitdíj Magyarországon?

Szenvedve fejlődtek a hazai magánklinikák - Mire elég a 100 eurós vizitdíj Magyarországon?

Több oldalról is prés alatt vannak a Magyarországon működő legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók. Miközben tevékenységükből fakadóan egyedi kockázatot futnak (egészségről, gyógyításról és végső soron emberéletekről beszélünk), a szektor nyereségessége a legutolsó adatok alapján inkább romlik. Ez pedig alapvetően abból fakad, hogy nemcsak a betegekért folyik egyre élesebb verseny, de a - magánklinikák kapacitását valójában meghatározó - szakemberekért is ádáz harcot vívnak a szereplők. A kilátások is nagyon érdekesek: a betegek beáramlása tovább növekedhet, ami kedvező trend az árbevétel szempontjából, viszont a rendelkezésre álló humánerőforrás tekintetében nem várható javulás, ami azt is jelenti, hogy a szűkös HR-kínálat miatt, valamint az orvosok kimagasló alkupozíciója végett (és mivel számtalan lehetőség közül választhatnak, állami és magán szektor) a következő években is nyomás alatt maradhatnak a marzsok. Pozitív fordulat akkor jöhetne, ha a szolgáltatók a megemelkedő költségek egyre nagyobb részét tudnák továbbhárítani a betegekre, akik már most is jellemzően a 40 ezer forintos vizitdíjakkal találkoznak. És akkor még az állam szabályozó erejét meg sem említettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 5. 19:38
×
×
×
×