eur:
396.56
usd:
362.24
bux:
0
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Nyitókép: Pixabay

Jelentős változás vár hamarosan a Google Chrome felhasználóira

Az újdonság leginkább a reklámblokkolók használóit érintheti majd érzékenyen, ugyanis "gyengébb" változatra kell váltaniuk.

A május végi ígéretnek megfelelően megkezdte a számítógépes Google Chrome a felhasználók figyelmeztetését, hogy egyes bővítményeik helyett kénytelenek lesznek másikakat keresni, mert azok hamarosan működésképtelenné válnak - írja a Bleeping Computer cikke nyomán az Origo.

Ennek oka, hogy a böngészőkiegészítők működését szabályozó rendszere hamarosan áttér a harmadik generációs szabálykészletének kizárólagos használatára. A figyelmeztetések azoknál a kiegészítőknél jelennek meg, amik még a második generációs (Manifest V2) szabályrendszer szerint működnek.

Az érintett kiegészítőket a Google Chrome automatikusan leállítja, illetve a jövő év elejétől kezdve a felhasználók már manuálisan sem tudják majd visszakapcsolni a letiltott alkalmazásokat.

Az új, Manifest V3 szabályrendszer kialakításakor két fő célja volt a vállalatnak: egyfelől igyekeznek növelni a felhasználók biztonságát a rosszindulatú kiegészítőkkel szemben, másfelől próbálnak leszámolni a böngészőt lassító "ballasztoktól".

Mint írják, a problémássá váló kiegészítések mellett egy járulékos áldozata is van az új szabályoknak, mégpedig, hogy a reklámblokkoló bővítmények jelentősen kisebb hatékonysággal tudnak majd működni, mint korábban. Emiatt például az egyik legnépszerűbb kiegészítésnél, az uBlock Originnél is megjelenik majd a figyelmeztető szöveg. A fejlesztő ugyan már kiadta az új rendszerrel kompatibilis uBlock Origin Lite bővítményt, ám a régi verzió nem cserélődik le automatikusan az újabb, gyengített változatra.

Címlapról ajánljuk

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után úgy tűnik, hogy megérkezhet a visszapattanás, japán tőzsde közel 9 százalékot ralizott, és a határidős indexek állása alapján Európában és az USA-ban is emelkedés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 5. 19:38
×
×
×
×