eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pixabay

Ingyenessé válik egy nagyon hasznos Google-funkció

A lehetőség eddig csak a Google fizetős ügyfelei számára volt elérhető, július végétől azonban bárki ellenőrizheti, hogy hackereknél vannak-e az adatai.

A folyamatos adatszivárgások miatt egy idő után már nagyon nehéz azt nyomon követni, hogy a felhasználó személyes adatai a hackerek kezébe kerültek-e. A Google ebben szeretne segíteni azzal, hogy július végétől ingyen teszi elérhetővé az erre vonatkozó szolgáltatását - írja a Fast Company cikke nyomán a hvg.hu.

A dark webre vonatkozó jelenté mindeddig csak a Google One-előfizetők számára volt elérhető, hamarosan azonban elég lesz hozzá mindössze egy átlagos Google-fiók. A vállalat közlése szerint az "Önről szóló találatok" funkció használatával a felhasználó ellenőrizheti, hogy nem kerültek-e rossz kezekbe olyan adatai, mint

  • a lakcíme,
  • a telefonszáma,
  • vagy az e-mail-címe.

A Google első körben 46 országban teszi ingyenesen elérhetővé a szolgáltatást, viszont Magyarország ebben nincs benne.

Mint írják, fontos tudnivaló, hogy az alkalmazás nem fogja tudni leszedni az internetről a személyes adatokat, csupán megmutatja, hogy illetéktelenek adogatják-e egymás közt. Ha igen, akkor hasznos információ lehet a felhasználó számára, mivel így lépéseket tud tenni az adatai eltávolítása érdekében, vagy szükség esetén védelmet tud beállítani, például erősebb jelszót, spamszűrőt, stb.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×