eur:
396.71
usd:
371.51
bux:
70959.56
2024. június 26. szerda János, Pál
szalmakalap nyár napozás koktél napsütés
Nyitókép: Pixabay

Háromféle figyelmeztetést is kiadtak - előrejelzés, térkép

A következő jó pár napban hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást, ami miatt változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárásban lesz részünk. Vasárnap inkább az északi, északkeleti tájakon, míg hétfőn és kedden többfelé valószínű csapadék. Keddtől néhány fokot visszaesik a hőmérséklet.

Vasárnap a felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, a napsütést időszakosan fátyolfelhők szűrhetik. Délelőttre az északkeleti tájakon is megszűnik a csapadék, majd átmeneti szünetet követően a délután során az északnyugati tájakra újból záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Citromsárga figyelmeztetéseket is kiadtak zivatar, felhőszakadás és magas középhőmérséklet miatt:

Hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani többfelé, akár több hullámban záporral, zivatarral. Az intenzívebb cellákat helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra általában 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de az északnyugati, északi tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Kedden is sokfelé lehet zápor, felhőszakadás, a legmagasabb hőmérséklet az országban már csak 28 fok körül várható majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Csúnya lefordulás az európai tőzsdéken

Az ázsiai piacokon felemás hangulatban telt szerda reggel a kereskedés, ezt követően Európában a tegnapi esést követően már pluszban nyitottak a tőzsdék, a déli órákra azonban elfogyott a lendület és lefordultak a vezető részvényindexek. A határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján Amerikában vegyes lehet a nyitás, a tegnapi ralit követően azonban tovább emelkedhet az Nvidia árfolyama. Gazdasági események szempontjából az amerikai lakáspiaci adatokra lesz a mai napon érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×