eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay.com

Különleges lépés Michael Schumacher családjától

A Christie’s svájci aukciósház az autóversenyző nyolc különleges óráját bocsátja aukcióra májusban.

A család döntése alapján Michael Schumacher Forma–1-es legenda nyolc darab luxus- és személyre szabott órája kerül aukcióra. Az órákhoz azonban nem juthat hozzá akárki, ugyanis az érdeklődőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha szeretnék megkaparintani valamelyik darabot. Az órák összértéke mintegy 4 millió dollár – írta a Bild cikke alapján az Index.

Az aukcióra a tervek szerint május 13-án a svájci Genfben kerül sor, ám előtte a különleges darabokat május 3. és május 5. között, a Miami Nagydíj hétvégéjén a közönség élőben is megcsodálhatja egy New York-i kiállításon. A család kifejezetten olyan órákat választott ki az árverésre, amelyekről úgy gondolják, a gyűjtők értékelni fogják ritkaságukat.

Az aukció látványossága az egyedülálló, platinából készült Vagabondage 1 lesz, amelyet Schumacher korábbi Ferrari-csapatfőnöke, Jean Todt rendelt egykoron. A számlap jelképként Schumacher hét világbajnoki címét, sisakdizájnját és a Ferrari emblémáját sorakoztatja fel. Az órán egy Todt dedikációjával ellátott metszet is látható. A luxusórát a világbajnok 2004 karácsonyára kapta ajándékba. A Christie’s becslései szerint az egyedi darab akár 2,2 millió dollárt is érhet.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×