eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ferenc pápa beszédet mond a fiatalokkal rendezett találkozóján a Papp László Budapest Sportarénában 2023. április 29-én, háromnapos magyarországi apostoli látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ferenc pápa levelet küldött Magyarországra

Levélben köszönte meg az egyházfő a neki küldött magyar borokat.

Ferenc pápa levélben köszönte meg a Szent János-napi látogatást és a részére eljuttatott 30 tokaji borász aszúját. Tetszését fejezte ki, illetve jókívánságait küldte. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szentatya kedvét leli világörökségünk nedűjében" – írja közösségi oldalán Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos.

A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a tokajira és általában a magyar borra. Rókusfalvy Pál Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését.

A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba, a december 27-i audienciára pedig egy külön díszdobozos tokaj esszenciát is vitt magával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×