eur:
395.63
usd:
364.58
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója érkezik a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására vonatkozó terveket és a benne rejlő kockázatokat ismertető zártajtós tanácskozásra Washingtonban 2023. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Búcsút inthet a Twitter Európának

Elon Musk, a platform tulajdonosan fontolgatja a távozást.

Ez lenne a cégvezető válasza az EU-ban bevezetett új internetes platformszabályozásra - írja az Insider cikke alapján a 24.hu. Az Európai Unió augusztusban fogadta el a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA), amely egyebek mellett az álhírek, káros tartalmak megakadályozása érdekében betiltotta a célzott hirdetések és tartalmak közzétételét. Ez alaposan átformálja a reklámpiacot is, ami nem tetszik az X (Twitter) tulajdonosának.

Elon Musk egy ideje már küzd azzal, hogy jövedelmezővé tegye az X-re átkeresztelt platformot, ennek részeként nemrégiben jelentette be, hogy bizonyos országokban fizetőssé válhat a kommentelés, erről az Infostart is beszámolt.

A profitszerzést viszont nem segíti, ha a DSA-törvény megsértése miatt jelentős bírságokat szabhatnak ki a vállalatra.

Ráadásul úgy nehéz lenne betartani az uniós előírásokat, hogy a milliárdos a platform megvásárlása után sürgősen elbocsájtotta a moderátorok és tényellenőrök jelentős részét. Musk korábban többször is jelezte, hogy az európai piac egyébként is kicsi, mindössze 9 százaléka az X felhasználóknak, a fő bázist az USA, Anglia és Japán alkotja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×