eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.
Nyitókép: Julia_Sudnitskaya/Getty Images

Hihetetlen, mennyi eső jön – riasztást is kiadtak

Elsősorban az ország középső harmadán jelentős csapadékmennyiség hullhat.

Vasárnap alapvetően sok lesz felettünk a felhő, inkább csak a nyugati és keleti megyékben lehetnek időszakosan kevésbé felhős tájak. Több alkalommal és többfelé várható csapadék: nyugaton és középen inkább eső, zápor, míg keleten zivatarok is kialakulhatnak. Elsősorban az ország középső harmadán jelentős csapadékmennyiség hullhat!

Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, megerősödik, vasárnap északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 16 és 26 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten az enyhébb idő.

Vasárnap napközben elsősorban a Dunától keletre várható zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső kísérhet. A légkör csak vasárnap éjszaka kezd megnyugodni. A Dunántúl keleti részén, illetve a középső országrészben területi átlagban is nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. A legtöbb eső egy délnyugat-északkelet tengely mentén várható, hozzávetőlegesen a Pécs-Salgótarján közötti széles sávban. Ebben a sávban a lehulló csapadék mennyisége mindkét nap általában 15 és 45 milliméter közé becsülhető, de lokálisan ennél jóval több, akár 60-70 milliméter is hullhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×