eur:
393.09
usd:
367.05
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Thibault Penin/Unsplash

Hatalmas érvágás a Spotifynál

A svéd Spotify zenei streaming szolgáltató mintegy 200 munkahelyet szüntet meg a podcast részlegénél - közölte a vállalat.

Sahar Elhabashi, a cég alelnöke és a podcast részleg vezetője közölte hogy ez a nehéz, de szükséges döntés a stratégiai átrendeződés miatt született és 2 százalékkal csökkenti a Spotify dolgozóinak létszámát globálisan.

"Ezeket a döntéseket nem vesszük félvállról. Szeretném kifejezni elismerésemet mindazért, amit a távozók a Spotifyért és a podcast részlegért tettek" - mondta Elhabashi.

Elhabashi szerint a Spotify a legtöbb országban a legtöbbet használt podcast platform, az Egyesült Államokban pedig a legnépszerűbb kiadó.

"Amióta beléptünk a piacra, rengeteget tanultunk arról hogy hol tart ma a podcast műfaj és mit hozhat a jövő. Már több mint félmilliárd ember hallgatott podcastot a Spotify-on, a fogyasztás pedig több mint 1400 százalékkal nőtt. A Spotify podcast tartalmainak száma 2019 óta 200 ezer címről több mint 5 millióra nőtt" - tette hozzá Elhabashi, aki elmondta, hogy a podcast-részlegen további változásokat terveznek.

Elhabashi szerint a jövőbeni változásokkal át akarják szervezni a podcast részleget, még vonzóbbá szeretnék tenni azt a felhasználók és az alkotók számára, emellett pedig egy

értékes és erősen nyereséges üzletágat akarnak létrehozni.

A svéd zenei streaming szolgáltató aktív havi felhasználóinak száma áprilisban meghaladta az 500 milliót, a prémium előfizetők száma is átlépte a 210 millió főt, de mégsem tudott nyereséget termelni a cég negyedéves beszámolója szerint.

A 2006-ban indult Spotify mára a világ egyik legnépszerűbb online zenei streaming- és podcast-platformjává nőtte ki magát. A cég első negyedéves üzleti jelentése szerint a bevétel az előző évhez viszonyítva 14 százalékkal, 3 milliárd euróra (1110 milliárd forint) emelkedett, a nettó veszteség azonban 225 millió euró (83,2 milliárd forint) volt, szemben az egy évvel korábbi 131 millió eurós (48,4 milliárd forint) nettó nyereséggel.

A prémium előfizetők száma azonban nagyot nőtt, összesen már 210 millió főt számlál, ez 15 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat a második negyedévben 530 millió felhasználót és 217 millió előfizetőt vár, mellette pedig 3,2 milliárd eurós (1184 milliárd forint) bevételre számít. A tavalyi évben a Spotify azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra egymilliárd felhasználót és 100 milliárd dolláros (37 ezer milliárd forint) éves bevételt érjen el.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×