eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
20 May 2022, North Rhine-Westphalia, Cologne: A printed Eurojackpot ticket. Photo: Thomas Banneyer/dpa (Photo by Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ picture alliance

Olcsóbb lett az Eurojackpot

A forint erősödésének köszönhetően húsz forinttal kerül kevesebbe.

Február óta 860 forintba kerül az Eurojackpot, tehát 20 forinttal olcsóbb lett egy alapjáték. Ennek oka a forint erősödése, a játék árát ugyanis az euró mindenkori árfolyama határozza meg. Az árfolyam a tavaly év végi 430 forint feletti csúcsáról mára 390 forint alá került, ez tette lehetővé az árcsökkentést – írja a 24.hu.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg, forintban. Ha a jelenlegi árfolyamot vesszük figyelembe, akkor 780 forint adódna, ha pedig az idei évből eltelt másfél hónapot, akkor sem kerülhetne 800 forintnál többe az Eurojackpot. Itt kap értelmet a játék leírásában szereplő kitétel, mely szerint "hozzávetőlegesen" kerül 2 euróba a játék.

A tájékoztatásból az is kiderül: az árat a Magyar Nemzeti Bank által megállapított árfolyam heti átlaga szerint határozzák meg egy úgynevezett sávos rendszerben. A társaság szerint ez biztosítja, hogy az árváltozás ne legyen gyakori. Ehhez képest

az előző év során öt alkalommal emelte a játék árát a társaság, legutóbb szeptember vége és október közepe között, tehát két hét alatt kétszer is.

Év elején még 780 forintba került, akkoriban viszont még 355 forint körül mozgott az euró árfolyama. Tavaly októberben már 880 forintot kellett fizetni, innen jutottunk el a mostani 860 forinthoz.

Az Eurojackpot a legdrágább lottójáték a Szerencsejáték Zrt. kínálatában, és ez ígéri a legnagyobb nyereményt: telitalálat esetén minimum bruttó tízmillió eurót.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×