eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fürdőzők a Palatinus strandon 2016. augusztus 28-án. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjai a kánikulára való tekintettel a megszokott nyitva tartás szerinti este 7 óra helyett 8-ig várják a vendégeket.
Nyitókép: Kallos Bea

Riasztások rakódnak rá a kánikulára

Az elkövetkező napokban folytatódik a nyári időjárás, sok napsütéssel, általában 30 fok feletti maximum-hőmérséklettel. Az aszály enyhítésére szolgáló áztató esőre sajnos nincs kilátás a továbbiakban sem.

Szombaton napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, de közeledik az idei év első komolyabb hőhulláma, ám előtte a hétvégén még érkezik egy feloszló hidegfront, így a napsütést záporok, zivatarok zavarhatják meg. .

Szórványosan - elsősorban a középső megyékben - fordulhat elő zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet.

Az északnyugatira forduló szél az ország nyugati felében időnként megélénkül, a Fertő térségében erős lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a hidegre érzékeny részeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 28 és 33 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein 34, 35 fok is lehet.

Hőségriasztást adtak ki hétvégére, de a várható zivatarok miatt is figyelmeztetések vannak érvényben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×