eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Tom's Guide

Egy frissítés hozhatja el a kék halált egyes Windows rendszereken

Bár a legutóbbi fejlesztésű operációs rendszerek igen stabilak, most a Windows 11-nél ismét előkerült az úgynevezett "kék halál" veszélye.

Egy automatikus frissítést követően egyes Windows 11-et futtató gépekre is beköszöntött a "kék halál", vagyis a képernyő kékre váltásával együtt járó rendszerleállás.

A problémát egy nemrégiben kiadott automatikus biztonsági frissítés (KB5013943; a felhasználó nem dönthet úgy, hogy nem telepítheti) hozhatja el azokra a Windows 11-es gépekre, amelyek rendelkeznek a BSOD (Blue Screen of Death) funkcióval és bizonyos alkalmazásokhoz (vírusirtókhoz) szükséges illesztőprogramokra támaszkodnak. A probléma a Windows 10-nél is jelen van, de a Windows 11-nél talán még súlyosabb - írta a Windows Latest cikke alapján a hvg.hu.

Az ügyben érintett vírusirtós cég a Sophos is, amely megerősítette, hogy programja Win11-en való jelenléte esetén előjöhet a frissítés telepítésekor a hiba, amely miatt az asztal nem reagál, sőt a frissítés egyenesen bootolhatatlanná teheti az eszközt.

A Windows Latest felhívja a figyelmet, hogy a Sophos programját nem használó eszközök is Blue Screen of Death hibákba futhatnak, és

a felhasználók továbbra is a Microsoft javítására várnak.

A Sophos - amely már kiadta saját frissítését a hibával kapcsolatban - a BSOD hibák kijavításához azt javasolja az érintetteknek, hogy távolítsák el a frissítést az alábbi lépésekkel. Szüneteltessék a Windows-frissítéseket, hogy megakadályozzák a frissítés telepítését. Ehhez válasszák a Start/Beállítások/Windows Update lehetőséget, és itt szüneteltesék 7 napig a frissítéseket. Ezután nyissák meg a Vezérlőpultot, és itt kattintsanak a Programok és szolgáltatások lehetőségre, majd a Telepített frissítések megtekintésére. Innen kell eltávolítani a KB5013943 fájlt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×