INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

windows 11

kék halál

számítógép

frissítés

vírusirtó

microsoft

digitális

Egy frissítés hozhatja el a kék halált egyes Windows rendszereken

Egy frissítés hozhatja el a kék halált egyes Windows rendszereken

Infostart

Bár a legutóbbi fejlesztésű operációs rendszerek igen stabilak, most a Windows 11-nél ismét előkerült az úgynevezett "kék halál" veszélye.

Egy automatikus frissítést követően egyes Windows 11-et futtató gépekre is beköszöntött a "kék halál", vagyis a képernyő kékre váltásával együtt járó rendszerleállás.

A problémát egy nemrégiben kiadott automatikus biztonsági frissítés (KB5013943; a felhasználó nem dönthet úgy, hogy nem telepítheti) hozhatja el azokra a Windows 11-es gépekre, amelyek rendelkeznek a BSOD (Blue Screen of Death) funkcióval és bizonyos alkalmazásokhoz (vírusirtókhoz) szükséges illesztőprogramokra támaszkodnak. A probléma a Windows 10-nél is jelen van, de a Windows 11-nél talán még súlyosabb - írta a Windows Latest cikke alapján a hvg.hu.

Az ügyben érintett vírusirtós cég a Sophos is, amely megerősítette, hogy programja Win11-en való jelenléte esetén előjöhet a frissítés telepítésekor a hiba, amely miatt az asztal nem reagál, sőt a frissítés egyenesen bootolhatatlanná teheti az eszközt.

A Windows Latest felhívja a figyelmet, hogy a Sophos programját nem használó eszközök is Blue Screen of Death hibákba futhatnak, és

a felhasználók továbbra is a Microsoft javítására várnak.

A Sophos - amely már kiadta saját frissítését a hibával kapcsolatban - a BSOD hibák kijavításához azt javasolja az érintetteknek, hogy távolítsák el a frissítést az alábbi lépésekkel. Szüneteltessék a Windows-frissítéseket, hogy megakadályozzák a frissítés telepítését. Ehhez válasszák a Start/Beállítások/Windows Update lehetőséget, és itt szüneteltesék 7 napig a frissítéseket. Ezután nyissák meg a Vezérlőpultot, és itt kattintsanak a Programok és szolgáltatások lehetőségre, majd a Telepített frissítések megtekintésére. Innen kell eltávolítani a KB5013943 fájlt.

Nyitókép: Tom's Guide
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018