eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Beautiful pregnant woman eating ice cream
Nyitókép: knape/Getty Images

Hiánypótló kiadvánnyal köszönti a kismamákat a Nébih

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

A várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik. Épp ezért az élelmiszerlánc-biztonság területén, így a Nébih Ételt csak okosan programjában is, a várandósok kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak – olvasható a hatóság oldalán.

A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta – akár rendkívül súlyos következményekkel járó – megbetegedések megelőzhetők. A tájékoztató azon felül, hogy infografikával kiegészítve bemutatja a várandósság alatt kerülendő vagy fokozott odafigyelést igénylő élelmiszereket, felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is.

A „Kismama kiadvány” és a hozzá kapcsolódó videók elérhetők az eteltcsakokosan.hu honlapon is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×