eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Láncokba fejlődő zivatarfelhő, vagyis szupercella Hajdúszoboszló közeléből fotózva 2015. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Aktivizálódik a légkör, estére jöhet zuhé is - de a hőmérő higanyszála makacskodni fog

Aktivizálódik a légkör, a környező országokban már hatalmas felhők gyülekeznek.

Kezd aktivizálódni a légkör - írta a Facebookon az Időkép. Ausztriában, Lengyelországban és Balkánon is hatalmas üllő-felhők jelentek meg.

Magyarországon egy összeáramlási vonal kezd testet ölteni a Duna-Tisza közén, ami a késő délutáni, esti órákban hűsítő záporokat, zivatarokat indíthat be - közölték, mindezt műholdképeken bemutatva.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy az esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Az Időjárási portál automata mérője Kecelen már kora délután 40 fokot mért, és akkor azt írták, a következő egy-két órában még tovább emelkedhet a hőmérséklete. A térkép jól mutatja, mely régiókban volt a legmelegebb az országban.

Időközben csütörtök délután Müller Cecília országos tisztifőorvos az időjárási előrejelzések nyomán meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót péntek délutánig, ugyanis bár pénteken nap közben

érkezik a hidegfront és a hűvösebb levegő a dunántúl északnyugati részére, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

A meteorológiai előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×