eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. A Magyar Haltani Társaság közönségszavazásán a harcsa nyerte az év hala címet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Revánsot vett a pecás a halszörnyön – videó

Mesébe illő, ami a horgásszal történt az elmúlt napokban.

Szabó Lórántot még múlt pénteken rántotta be egy harcsa a vízbe, és a botját is elorozta tőle a Somogy megyei Hársasberki-tavon. A pórul járt pecás nem adta fel, és másnap revansot vett: 45 kilós harcsát terelt partra – írja a Pecaverzum.hu.

A horgász azóta sem tétlenkedett, mióta „megfürdették”, már hét harcsát fogott a tavon. Sőt, hétfőn, amikor nem is tervezett horgászatot, két ötven kiló felettit is zsákmányolt. A második, nagyobb kapás alkalmával a fárasztás negyvenöt percig tartott, amelynek nagy részét vízben állva kellett végezni.

„Negyedszeri kapásra végre sikerült partra terelni a halat. A súlya 66 kiló körül volt, hossza több mint 210 centiméter”.

A férfi szerint egészen biztosan azzal a harcsával akadt össze, amely múltkor vízbe rántotta. „Hogy miből tudom, hogy ő volt az? A szája szélén friss akasztás, ebből és a fordulásából feltűnt, hogy ő az. Hatalmas öröm volt megfogni és visszaengedni, fogtam már nagyobb harcsákat is, de ez a történet felejthetetlen” – fogalmazott, majd nagyon sportszerűen hozzátette,

„végül én győztem, de hatalmas tisztelet ezeknek a gyönyörű halaknak”.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×