eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay,com

Jókora zivatarlánc érte el Budapestet

Lassan mozgó zivatarok érték el nyugat felől az országot, a Dunántúl északi felén már rendszert alkotnak.

Kiadós felhőszakadás kísérheti a viharokat, nem egy helyen 50 mm-nél is több csapadék zúdulhat le. Ács környékén szupercella is kialakult, nem messze Gönyűn már csaknem 80 mm esett - írta az Időkép.

Az északkelet felé mozgó zivatarlánc kora este már a fővároshoz közelített, az eleje elérte Budakeszit és Békásmegyert, valamint Pest északi részeit. Esni kezdett Zuglóban, Budafokon, valamint szakadt Érd térségében is. Nyolc körül már Budapest szinte teljes területén esett.

Törökbálintra így köszöntött be:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép
gabriellart fotója az Időképnek Budapest XI.ker - Albertfalváról
gabriellart fotója az Időképnek Budapest XI.ker - Albertfalváról

Hétfőn kora estig mintegy 160 esethez riasztották a tűzoltókat a heves esőzések miatt az észak-dunántúli térségben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A legtöbb bejelentést Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyéből kapták. Főként a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kértek segítséget. A viharos szél több helyen vezetékeket is leszakított.

A Bakonyban cseresznye méretű jég hullott, Tatán, a Vértesben és még számos helyen villámárvizek alakultak ki, utcákat, pincéket öntött el a hirtelen jött nagy mennyiségű eső. A vihar Komáromban sem viccelt:

Lecsapott Győrre is, víz alá kerültek utcák, parkolók; Csornát is ellepte a víz (Facebook-videó), Szombathelyre peremfelhővel csapott le.

Győr, 2020. augusztus 17.
Kerékpáros halad a heves zápor után esővízzel borított győri Bem téren 2020. augusztus 17-én.
MTI/Krizsán Csaba
Győr, 2020. augusztus 17. Kerékpáros halad a heves zápor után esővízzel borított győri Bem téren 2020. augusztus 17-én. MTI/Krizsán Csaba

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután és kora este adott ki másodfokú riasztásokat felhőszakadás veszélye miatt több dunántúli megyére. Később zivatarveszély miatt is kiadták a másodfokú riasztásokat.

Éjszaka a zivatarok továbbhaladnak az Alföld és az Északi-középhegység felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×