eur:
393.3
usd:
367.95
bux:
66092.82
2024. április 24. szerda György
Viharban kettétört fa Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Jég, szupercellák - így söpört végig az országon a vihar

Az ország nagy részét elérték a zivatarok, sok helyen másodfokú riasztás van érvényben.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható. A zivatarok estig jellemzően középen lesznek a legintenzívebbek, de nyugaton, és később egyre inkább keleten is kialakulhat zivatar. Több járásban másodfokú riasztás van érvényben zivatarok és felhőszakadás miatt.

Nagyok a károk Bács-Kiskun megyében. Kecskeméten több helyen állt a víz, Baján jég is esett. Soltvadkerten egy háromemeletes malomépület teljes tetőszerkezetét leszakította a szél és a mellette lévő Szentháromság utcára dobta, így ott teljes útzár van – közölte a baon.hu.

Bócsa, 2020. augusztus 4.
Viharban kidőlt fa Bócsán 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés.
MTI/Ujvári Sándor
Viharban kidőlt fa Bócsán 2020. augusztus 4-én. MTI/Ujvári Sándor

  • Soltvadkerten a katolikus templomnál az egész utcát lezárták, mert egy hatalmas fa a villanyvezetékre dőlt.
  • Bocsán a Poli-farbe Kft. telephelye mentén álló fákat gyökerestől döntötte ki a vihar és több ott parkoló autóra rázuhant.

Több településen is 2-3 centis jégdarabok hullottak.

Szolnokon is erős volt az égi áldás.

Az Időkép beszámolójából kiderült, hogy a Balatont sem kímélte a vihar. Fonyódon közel 90 km/h-s széllökéseket mértek.

Az ország déli felében több szupercella is kialakult.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×