INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

vihar

szupercella

bács-kiskun megye

meteorológia

időjárás

Viharban kettétört fa Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés.

Jég, szupercellák - így söpört végig az országon a vihar

Infostart

Az ország nagy részét elérték a zivatarok, sok helyen másodfokú riasztás van érvényben.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint több hullámban zivatarok, heves zivatarok alakulnak ki, nagyobb területen felhőszakadás is várható. A zivatarok estig jellemzően középen lesznek a legintenzívebbek, de nyugaton, és később egyre inkább keleten is kialakulhat zivatar. Több járásban másodfokú riasztás van érvényben zivatarok és felhőszakadás miatt.

Nagyok a károk Bács-Kiskun megyében. Kecskeméten több helyen állt a víz, Baján jég is esett. Soltvadkerten egy háromemeletes malomépület teljes tetőszerkezetét leszakította a szél és a mellette lévő Szentháromság utcára dobta, így ott teljes útzár van – közölte a baon.hu.

Bócsa, 2020. augusztus 4.
Viharban kidőlt fa Bócsán 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés.
MTI/Ujvári Sándor
Viharban kidőlt fa Bócsán 2020. augusztus 4-én. MTI/Ujvári Sándor

  • Soltvadkerten a katolikus templomnál az egész utcát lezárták, mert egy hatalmas fa a villanyvezetékre dőlt.
  • Bocsán a Poli-farbe Kft. telephelye mentén álló fákat gyökerestől döntötte ki a vihar és több ott parkoló autóra rázuhant.

Több településen is 2-3 centis jégdarabok hullottak.

Szolnokon is erős volt az égi áldás.

Az Időkép beszámolójából kiderült, hogy a Balatont sem kímélte a vihar. Fonyódon közel 90 km/h-s széllökéseket mértek.

Az ország déli felében több szupercella is kialakult.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018