eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: balatonihal.hu

Kifogták a Balaton gigászát - fotó

Az öreg vándort Balatonföldvárnál emelte ki egy horgász.

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár – az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a hatalmas balatoni ponty, amelyet legutóbb május 25-én fogott ki Takács Edvárd a földvári mólón, írta a balatonihal.hu.

A férfi azt mondta, bár rossz idő volt, mégis kiment a mólóra, és végül este negyed 9 felé jött a kapás. "Majdnem egy órás harc után sikerült partra emelni ezt a gyönyörű pontyot" – lelkendezett.

A horgász 2 szem kagylós kukoricát kínált fel, egy hungarocell golyóval kikönnyítve, erre harapott rá a hatalmas pontynak. A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél, amit a Balaltoni Halgazdálkodási Zrt. nem tudott hitelesíteni, ugyanis a horgász nem ilyen pecázásra készült, nem volt nála pontyzsák, amibe betárolhatta volna a gigászt.

A halat a mérést követően visszaengedték a tóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×