INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

parlagfű

allergia

pollen

tisztifőorvos

Parlagfű egy XIII. kerületi telken, ahol a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület bejárást tartott. Jelenleg 20 milliárd forintot fordítanak csak a parlagfű okozta allergia tüneteit csillapító gyógyszerekre, ennek kétszeresét a kezelésre, és táppénzre. A tünetek minden harmadik embert érintenek, az allergiások száma rohamosan nőtt az elmúlt években. Az erősen fertőzött terület nagysága meghaladja a 700 ezer hektárt.

Mérséklődik a parlagfű pollenszórása, de még mindig okoz tüneteket

Infostart

Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására átmenetileg országszerte javult a helyzet - közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.

Ugyanakkor továbbra is jellemzően a tüneteket okozó tartományban marad a koncentráció. Magas parlagfű pollenterhelésre (I. fokú riasztás) az elkövetkező napokban elsősorban az Alföldön, valamint a Dunántúl déli és keleti területein lehet számítani.

Szerdán a délelőtti órákban az Alföld keleti területein – a csapadékzóna érkezése előtti időszakban – a parlagfű pollenkoncentrációja még többfelé megemelkedhet és elérheti a nagyon magas szintet is (II. fokú riasztás).

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018