eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Borsodban már leszakadt az ég, jeget hozott a zivatar - videó

Két megyében is emelték a riasztás szintjét a várható felhőszakadások és zivatarok miatt. Közben Borsod-Abaúj-Zemplén megye több települését dió nagyságú jég verte el.

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken hevesebb zivatarok alakulhatnak ki, és a villámlások mellettkockázatot jelent a szél és a jégeső is.

A riasztások által érintett területeket az Országos Meteorológia Szolgálat frissülő térképén lehet köveni.

Közben egyre több fotó és videó kerül fel a Met Hír közösségi oldalára az országon átvonuló viharorról.

A kedd éjfélig érvényes előrejelzés szerint kedden a hőség visszaszorul az ország délkeleti harmadára, 27 fok feletti napi közép már csak a Tiszántúlon várható.

Napközben a Nyugat-Dunántúlon helyenként, majd az Északi-középhegység térségében, északkeleten alakulhatnak ki zivatarok. Az Északi-középhegységben szupercellás zivatarok is előfordulhatnak viharos szél (> 80 km/h), nagy méretű (> 2-4 cm) jég és felhőszakadás (> 30-50 mm) kíséretében. Késő estétől azonban már egyre többfelé, előbb a Nyugat-Dunántúlon, később egyre keletebbre is várható zivatarok képződése felhőszakadás (>20-30 mm), néhol viharos (60-80 km/h) szél és jégeső kíséretében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×