eur:
385.66
usd:
356.14
bux:
69251.17
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay

Alattomos veszélyek is fenyegethetnek fürdéskor

A nyári nagy melegben a fürdőzés során is muszáj betartani bizonyos szabályokat.

A Tolna megyei hírportálnak a megyei kapitányság sajtószóvivője foglalata össze a strandolóknak szóló megszívlelendő tanácsokat. Komlósiné Kiss Anett elsőként azt emelte ki, hogy minden esetben a kijelölt fürdőhelyek, ismert szabadstrandok alkalmasak a fürdésre, az arra alkalmatlanokat "Fürödni tilos!' tábla jelzi.

A sajtószóvivő arra is kitért, hogy

  • a folyók az erős sodrás és örvényképződés,
  • a bányatavak a hirtelen változós vízmélység és vízhőfok miatt veszélyesek.

A szabad vizeken, holtágakon általában bója jelzi a fürdőzés határait, de ezek hőfoka is elmarad a strandfürdőknél megszokott hőmérséklettől, ezért felhevült testtel a vízbe ugrás különösen veszélyes. A hatóság munkatársa a viharjelzők fontosságát, és baj esetén a 112-es segélyhívószám tárcsázását is kiemelte.

Alkoholos állapotban, vagy teli gyomorral ne fürödjünk, tette hozzá Komlósiné Kiss Anett. Gyermeket nem szabad a vízparton felügyelet nélkül hagyni, 6 éven aluli, illetve úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek szabad vizekben pedig csak felnőtt kíséretében fürödhet, húzta alá.

Címlapról ajánljuk

A merénylet árnyékában: kiderült, ki nyerné most az EP-választást Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer nyerné a Szlovákiában június 8-ára kiírt európai parlamenti választásokat az Ipsos szerint. A felmérés már a miniszterelnök ellen május 15-én elkövetett merénylet után adott válaszokat is tartalmazza. A Magyar Szövetség 4,8 százalékos eredménnyel nem tudna képviselőt juttatni Brüsszelbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×